Για 35 λεπτά ο Ολυμπιακός μπόρεσε να σταθεί απέναντι στην Ρεαλ , 35 λεπτά στα οποία όμως και ο πιο τυφλός μπορούσε καθαρά να δει ότι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε προβλήματα και μάλιστα πολλά. Επίσης όλοι καταλαβαίνουν ότι η διαφορά των 18 πόντων αδικεί εν μέρει τους ερυθρόλευκους οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να χάσουν με τέτοιο σκορ το οποίο δύσκολα μαζεύεται στο ΣΕΦ.

Υπάρχουν πολλά αρνητικά στην ομάδα του Ολυμπιακού με κυριότερο την επιμονή του Γιάννη Σφαιρόπουλου να «περιμένει» τον Γιάνγκ να γίνει καλά. Δυστυχώς όπως και στα φιλικά έτσι και στην πρεμιέρα φάνηκε ότι ο Αμερικανός δεν μπορεί και μάλλον δεν μπορεί όχι μονο ψυχολογικά αλλά και σωματικά αφού πολλές φορές φάνηκε να «σέρνει» το πόδι του. Μοιραία η front line του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να δώσει τις λύσεις και έτσι το παιχνίδι χάθηκε κάπου εκεί. Επειγόντως οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται έναν σεντερ που θα καλύψει την φυγή του Χάντερ και θα δώσει άμεσα επιθετικές λύσεις στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Τα πολλά λάθη και ειδικά των Αγραβάνη και Παπανικολάου ήταν και η αιτία που η διαφορά εκτοξεύτηκε σε αυτά τα επίπεδα. Εννοείται ότι δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους αθλητές αυτούς για την ήττα. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί από την μια μέρα στην άλλη να δοκιμάζει ο Αγραβάνης τρίποντα και μάλιστα συνεχόμενα. Ο Παπανικολάου έχει καθαρά ψυχολογικό πρόβλημα αφού και το σώμα του έχει επανέρθει στην σωστή κατάσταση του και περισσότερο χρόνο έχει πάρει.

Αυτό που δεν το περιμέναμε καθόλου σε σχέση με τα φιλικά ήταν η πλήρης αντιστροφή των ρόλων Σπανούλη και Γκρίν. Ο Αμερικανός είχε ξεκινήσει φορτσάτος στα φιλικά της προετοιμασίας και το κακό πρόσωπο που έδειξε χτες το βράδυ μας φάνηκε άσχημο. Αυτο βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν κάνει για τον Ολυμπιακό ή ότι θα ξανακάνει άσχημο παιχνίδι. Αντιθέτως ο αρχηγός ο οποίος δεν μας έχει συνηθίσει σε καλές πρεμιέρες και με την όλη εικόνα του στην προετοιμασία και στα φιλικά μας εξέπληξε ευχάριστα. Ο Γκρίν σίγουρα θα δώσει άλλη ώθηση στην επιθεση των ερυθρολεύκων και μαζί με τον Σπανούλη θα γίνουν ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων. Η προσπάθεια όμως αυτή δεν μπορεί να γίνει μόνο με την περιφερειακή επίθεση αλλα χρειάζεται άμεσα ή στήριξη της επίθεσης και κάτω απο τα καλάθια. Ο Καναδός Μπιρτς ήταν πολύ θετικός ειδικά στην άμυνα, αλλά δεν ήταν και δεν θα γίνει φόβητρο στην επίθεση και δεν νομίζω να τον έφεραν στο λιμάνι άλλωστε με αυτό το σκεπτικο. Όποιος πρόσεξε καλά το παιχνίδι θα είδε ότι οι φόργουορντ του Σφαιρόπουλου, πλην Πρίντεζη, δεν δημιουργούν στην ρακέτα.Το ίδιο έκανε και η Ρεάλ όμως θα μου πείτε!

Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι κακός φέτος αυτο είναι σίγουρο αλλά το κατα πόσο θα είναι ανταγωνιστικός απέναντι στα μεγαθήρια αυτό είναι ένα ερώτημα. Πιστεύω ακράδαντα ότι με την προσθήκη ενός καλού , πραγματικά καλού σέντερ , βασικού, οι ερυθρόλευκοι μπορούν να αλλάξουν αμέσως επίπεδο. Κακα τα ψέματα ο Γιάνγκ όσο βρίσκεται στον Ολυμπιακό, πριν και μετά τον τραυματισμό δεν μας έχει δείξει ότι είναι κάτι ξεχωριστό και αυτή την στιγμή η ομάδα χρειάζεται κάποιον σε αυτή την θέση όπου θα δώσει το κάτι παραπάνω σε μια ομάδα η οποία έχει ένα καταπληκτικό σε ονόματα ρόστερ.

Το θετικό της «σφαλιάρας» απο την Ρεάλ είναι ότι έγινε στην πρεμιέρα και φυσικά θα «ξυπνήσει» το τεχνικό επιτελείο αργά ή γρήγορα…..όσο πιο γρήγορα όμως τόσο το καλύτερο.

πηγη