Από χθες το βράδυ, ξεκίνησε και επίσημα η αγωνιστική περίοδος, καθώς όλες οι ομάδες, και τα 14 σωματεία της φετινής Α’ ΕΣΚΑΝΑ, έδωσαν την πρώτη από τις πολλές μάχες που επρόκειτο να ακολουθήσουν.

Τι έγινε όμως σε αυτή τη πρώτη μάχη-αγωνιστική;

Εν αρχή, είδαμε όλους τους οικοδεσπότες να διατηρούν την έδρα τους ακέραιη, δηλαδή, σχεδόν όλους.

Η Δραπετσώνα υπέστη με το καλημέρα, τη πρώτη εντός έδρας ήττα από το ανανεωμένο Παλαιό Φάληρο με 67-73, με την ομάδα του Γκιουλέα να αποδεικνύει ότι αξίζει να την υπολογίζει κανείς ως φαβορί για την άνοδο, ενώ από τη μεριά της η ομάδα του Καλλιπολίτη καλείται να προσπεράσει το σοκ της ήττας στη πρεμιέρα, καθώς αν θέλει να ελπίζει στο βήμα παραπάνω, οφείλει να καλύψει το χθεσινό στραπάτσο.

Είδαμε τους νεοφερμένους στη κατηγορία, να αποδεικνύουν, ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκονται εδώ, ειδικά στη περίπτωση της Ευρυάλης, πιθανότατα να παρατηρούμε μια από της εκπλήξεις της κατηγορίας, όσον αφορά τις βαθμολογικές κατατάξεις. Μπορεί στο ντέρμπι με την(επίσης προσφάτως ερχόμενη) Δάφνη αγίου Δημητρίου, να πήρε το ροζ φύλλο με σκορ 89-80, όμως με τέτοια συγκομιδή πόντων, έχει τα προσόντα να κοντράρει στα ίσια, ακόμη και τα «μεγαθήρια» της κατηγορίας.

Είδαμε της ομάδες που ήρθαν από τη Γ’ Εθνική, να κάνουν το καθήκον τους (τουλάχιστον για την ώρα) ξεκινώντας τη σεζόν με νίκη, με τον Πορφύρα να αποδεικνύει με την αγωνιστική του εικόνα, ότι μοναδικός του σκοπός είναι να επιστρέψει πίσω στα εθνικά πρωταθλήματα, αντίθετα η Πολις, λογικά θα πρέπει να ξεχάσει το θέμα της ανόδου και να ασχοληθεί με το πως θα σώσει τη κατηγορία, καθώς το τελικό 86-41, φανερώνει μια ομάδα κατώτερου επιπέδου. Η δεύτερη ομάδα της Καλλιθέας, ο Ίκαρος τα βρήκε σκούρα απέναντι στον ανανεωμένο Πειραικό, όμως κατόρθωσε να μείνει όρθιος, ξεκινώντας τη χρονιά με μια νίκη που την έχει ανάγκη.

Είδαμε να πραγματοποιείται ένα σπουδαίο παιχνίδι, στο Κλειστό των Μεγάρων, όπου η ΝΕΜ, δυσκολεύτηκε απέναντι στο Πέρα, όμως στο τέλος, όχι μόνο πήρε τη νίκη, αλλά απέκτησε και μια ιδανική διαφορά πόντων. Ίσως οι μεταγραφές και τα ονόματα που αποκτήθηκαν από πλευράς Μεγάρων, να καθορίζουν τη πορεία του πρωταθλήματος, όμως είμαστε ακόμη στη πρώτη αγωνιστική και είμαι σίγουρος, ότι το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΣΝΑ, θα αποτελέσει ένα από τα ποιο αμφίρροπα των τελευταίων ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ