Στις 8 Σεπτεμβρίου το Ελληνικό μπάσκετ θα ζήσει μια ακόμη σπουδαία στιγμή.

Η επερχόμενη Παρασκευή θα αποτελέσει κομβικής σημασίας, καθώς θα μείνει ως η μέρα που ο Νίκος Γκάλης, ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας και ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους αθλητές όλως των εποχών, θα εισέλθει στο μπασκετικό Hall Of Fame, για να γραφθεί το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του μπάσκετ και γενικά του αθλητισμού, όντας μόλις ο έκτος μη Αμερικανός αθλητής και φυσικά ο πρώτος Έλληνας, ο οποίος θα δεχθεί τέτοια διάκριση.

Η βράβευση του «Γκάνγκστερ» θα πραγματοποιηθεί στο Σπρινγκφιλντ της Μασσαχουσέτης, ενώ ο εκπρόσωπός του και ο άνθρωπος που θα τον παρουσιάσει θα είναι ο αιώνιος του αντίπαλος, όταν ακόμη αγωνιζόταν στον Άρη, και ήδη μέλος του Hall Of Fame από το 2.000, BobMacAdoo, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην Ευρώπη με την φανέλα της Τρέισερ Μιλάνο.

Μπορεί η αναγνώριση για τον «θεό» του ελληνικού μπάσκετ πέρα από τον Ατλαντικό να έφτασε ολίγον τι καθυστερημένα και με κάποιες παρατάσεις (υπενθυμίζουμε ότι ήταν υποψήφιος και το 2013), όμως ολόκληρη η Γηραιά Ήπειρος-και φυσικά η Ελλάδα-έχει τιμήσει πολλάκις το μεγαλείο του και την προσφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ήδη η Euroleague είχε βραβεύσει τον θρύλο του Άρη και της Εθνικής Ελλάδος από το 2007, ενώ το 2014 το μπασκετικό τμήμα του Άρη κρέμασε την φανέλα του στη κορυφή του Αλεξάνδρειου, πριν το ονομαστεί «ΝickGallisHall» το 2015.

Φυσικά και ο Παναθηναϊκός, σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου και την ΕΟΚ, τίμησε τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ και πρώην παίκτη του, δίνοντας στο Ο.Α.Κ.Α. το όνομα του. Αυτή τη φορά όμως, κάνουμε λόγο για την απόλυτη τιμή ενός αθλητή.

Λίγοι άνθρωποι κατόρθωσαν να εισέλθουν στο Hall Of Fame. Όσοι το πέτυχαν, έδωσαν τη ζωή τους στον αθλητισμό και ο Νίκος Γκάλης είναι σίγουρα ένας από αυτούς.

Ούτως ή άλλως, όπως είχε πει και ο BobMacAdoo: «Αυτά που έκαναν απόψε ο Άρης και ο Γκάλης, δεν μου έχει συμβεί ούτε σε αγώνα εναντίον  των Σελτικς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ